Trendy houten lampen

Lampen dienen misschien wel ter verlichting, maar ook overdag mogen ze gezien worden! Door de industriële interieurtrend van de laatste tijd, zijn houten lampen weer helemaal in. Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar houten lampen zijn stijlvol en handig, en wel om de volgende redenen.

Het uiterlijk van de lamp

Er bestaat eindeloos veel variantie. De ene houtsoort is de andere niet, waardoor bij elk interieur wel een trendy houten lamp gezocht kan worden.Bovendien combineert hout altijd goed in een interieur. Omdat het zo’n fijn, sfeervol en warm materiaal is, geeft het elke kamer een boost.Kies bijvoorbeeld voor robuust als u fan bent van de voorgenoemde industriële interieurstijl, of ga voor Scandinavisch als u meer houdt van gezelligheid, warmte en lichte kleuren. Bekijk verschillende inspiratievoordelen en kies zo het beste wat bij uw interieur past.

Duurzaam

Hout gaat erg lang mee. Mochten er krassen of kleine beschadigingen op de lamp komen, dan is het ook nog eens makkelijk te herstellen. Met een schuurpapiertje en wat lak of olie heeft u zo weer een gloednieuwe lamp! Het materiaal zelf is ook duurzaam omdat het uit vernieuwbare grondstoffen wordt gemaakt. Zo haalt u een lamp in huis die niet alleen esthetisch staat, maar waarmee u ook milieuvriendelijk bezig bent!

Types houten lampen

U kunt natuurlijk helemaal voor de houten look gaan, of slechts voor een onderdeel van hout.
Kies bijvoorbeeld voor een vloerlamp met een houten voet. Een massief houten voet past beter in een stoer interieur. Een lamp met een houten driepoot past dan weer beter bij een moderner en strakker interieur. Een vloerlamp geeft die ene lege hoek toch net dat beetje extra, en u bent verzekerd van mooi licht in de gekste hoekjes van het huis!
Een houten hanglamp is een echte eyecatcher boven uw tafel. Houten lampen met geometrische vormen zijn tegenwoordig helemaal in, en zorgen ervoor dat uw woon- of slaapkamer net dat extra grappige detail heeft waardoor u een uniek interieur hebt.

U kunt ook voor spannende lichteffecten kiezen in uw hanglamp: er worden tegenwoordig lampen gemaakt die door de speciale houten samenstelling in laagjes transparant zijn, waardoor u een mooi lichtpatroon krijgt door de lampenkap.
Bent u creatief aangelegd? Ga dan voor de DIY! Pinterest staat vol met oneindig veel voorbeelden van crea bea’s die aan de slag zijn gegaan met een lichtsnoer, een paar latjes, een zaag en een boor en zo hele gave zelfgemaakte lampen hebben gecreëerd voor aan de muur. Zo weet u zeker dat u een unieke lamp hebt, die nergens anders te vinden is.

De prijs kwaliteit/verhouding

Afgezien van alle esthetische redenen om een houten lamp aan te schaffen, is de prijs natuurlijk ook fijn. Omdat het een relatief makkelijk en goedkoop materiaal is, zijn er zowel lampen in de onderste prijsklasse als in de bovenste. Zo kunt u zelf kiezen wat uw budget is, maar bent u alsnog verzekerd van een mooie lamp.

Kies daarom voor houten lampen, en ga voor kwaliteit!

Heb je al gekeken bij het artikel boost je interieur met een schemerlamp?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Kamerlicht.nl