Lampen van hout

Houten lampen

Verlichting hebben we nodig in huis. Verlichting is functioneel en kan tegelijkertijd sfeervol zijn. We hebben in onze woning misschien wel 25 lampen die allemaal hun diensten moeten bewijzen. Lampen voor de sfeer en lampen die we kunnen gebruiken om te kunnen lezen, werken of knutselen.

De sfeer
Verlichting heeft een groot effect op de sfeer die je wilt krijgen. Wanneer een mooie houten lamp in een donker hoekje wordt geplaatst geeft dit direct sfeer. Echter een houten lamp is ook nog eens mooi omdat deze een apart uitstraling hebben. De verlichting die je kiest is heel erg persoonlijk. Voor iedere ruimte is echter wel een houten lamp te vinden die sfeervol kan branden.
Uitgebalanceerd interieur
Elke woninginrichting is weer anders evenals de mensen die er in wonen. Voordat je een eigen stempel op je interieur zet ondervindt je ook dat dit niet vanzelf gaat. De mooiste interieurs ontstaan door smaak, voorkeur en trends.
Hanglampen
Hanglampen kunnen de sfeer van je eethoek bepalen.De sfeer is niet alleen belangrijk maar een hanglamp boven de tafel moet ook praktisch zijn. Een houten hanglamp boven de eettafel heeft een rustieke uitstraling en kan eigenlijk in veel interieurs toegepast worden.
Houten hanglamp Tibiis volledig van hout gemaakt en heeft een ovale vorm. Door de neutrale uitstraling kan deze lamp in een modern-klassieke inrichting. De lamp heeft de vorm van een ei en bestaat uit schijven hout. Het verlichtingsdraad waar de houten lamp aan hangt is gemaakt van touw.


Vloerlampen
Wanneer je een licht nodig hebt om bij te lezen dan is een vloerlamp ideaal. Maar ook om een donkere hoek te verlichten kan een vloerlamp uitstekende diensten verrichten. Een houten vloerlamp is niet helemaal van hout maar heeft vaak wel een prachtige poot van hout. Dit kunnen ook drie poten zijn. Een houten vloerlamp van het Nederlandse merk Iluce woodline is een eigentijdse lampop drie poten van hout. Het is een uniek design die zeker in de moderne inrichting tot zijn recht komt. Maar als accessoire trekt deze lamp de aandacht en past deze vloerlamp van hout met stoffen kap ook in een design-interieur.

Tafellampen
Een mooie houten tafellamp op side-table of dressoir kan net even een extra dimensie geven aan je woonstijl. Kies voor een model wat bij je inrichting past en ga voor een mooie kwaliteitslamp van hout. Er zijn tafellampen die doen denken aan een sokkel van een beeld. De lampenkap zit op dezelfde manier bevestigd als een beeld op een sokkel, d.m.v een dikke pen. Deze pen draagt dan de lampenkap. Een decoratieve lamp op een houten voet die in een eigentijds interieur past. Deze houten lampen zijn ook verkrijgbaar als staande vloerlamp
Wandlampen
Een wandlamp zorgt voor een gericht licht aan de wand of beschijnt een object en neemt niet veel ruimte in beslag. De houten wandlamp kan een mooie foto of schilderij extra benadrukken en er alle aandacht op vestigen terwijl de wandlamp niet echt een groot geval is. Een houten wandlamp kan een eenvoudige vorm hebben zoals de Cremona. Deze decoratieve walnoothouten wandlamp zorgt voor een indirect licht. De vorm is vierkant alsof er een kubus tegen de wand aanzit. Aan alle drie de kanten een plaatje walnotenhout met een breedte en lengte van 14 cm. De uitsteeklengte is 16 cm.
De Scandinavische look
Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door licht- en frisheid. Een stijl die helemaal bij deze tijd past. De natuurlijke look en strakke vormgeving is helemaal van nu. In het eenvoudige, rustige interieur worden materialen gebruikt zoals hout en natuurlijk uitstralende accessoires. Houten lampen zijn bij uitstek een hele mooie toevoeging. Om je interieur een minimalistische, Scandinavische look te geven hoef je echt niet je hele huis om te bouwen.
Het kleurenpalet in deze stijl zijn neutrale tinten zoals wolwit, lichtblauw en grijs. Wit vormt de hoofdmoot in deze look. Licht houten vloeren en strakke meubels. Het natuurlijke licht is erg belangrijk voor de mensen in Scandinavi√ę. Grote ramen worden in de echte Scandinavische huizen gezien. In de wintermaanden is het in deze streken vroeg donker en laat weer licht. Mensen die daar wonen willen licht in hun huis.
Houten lampen voor een Scandinavische woonstijl
Niet alleen het licht van buiten is belangrijk maar ook de verlichting binnen. Houten lampen hebben een natuurlijke uitstraling. De houten lampen die veel in een Scandinavische stijl gezien worden zijn de tafel-en staande lampen op houten poten. Meestal voert het beukenhout de boventoon. Ook de bureaulampjes met een buigbare houten arm is een echte eye-catcher in dit interieur.
Zelf houten lampen maken
Wanneer je creatief bent en je vindt hout een fijn materiaal dan kun je is kijken of je zelf niet een houten lamp kunt maken. Het kost bijna niets en het ziet er heel hip uit om met wat dunnere takken een krans te maken en deze met linten aan het plafond te hangen. Je kunt er als verlichting kaarsjes in glaasjes aanhangen maar ook een snoer kerstverlichting behoort tot de mogelijkheden. Met takken uit het bos is op een goedkope manier heel veel te maken.
Laat je inspireren
Zoals je hebt gelezen kunnen houten lampen in vele woonstijlen toegepast worden. Maar in de wat modernere inrichting komen de houten lampen helemaal tot hun recht. Wil je meer weten over deze lampen laat je dan inspireren door de diverse website’s.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Kamerlicht.nl